Tid för kontakt :
Mån-Fre: 08.00-17.00
Telefonnummer :
0739-901771
E-post :

Jörgen Johnsson, terapeut och yogalärare

Att hjälpa människor berikar min vardag

Mitt namn är Jörgen Johnsson. Jag brinner för att hjälpa människor må fantastiskt bra. Som exempel kan nämnas att jag fått stipendium för att jag hjälpt personer som behövt det.

Till hjälp i min yrkesroll har jag både förebyggande och behandlande verktyg i verktygslådan. Det allra bästa är givetvis att arbeta förebyggande för att må bra både kroppsligt och mentalt. Alla hamnar dock någon gång i livet i obalans. Du kanske hamnar i en ond spiral av stress, överanstränger dina muskler eller har otur och får ryggskott när du tar fram dammsugaren. Eller vill du få ut mer av din kropp inom idrott.

Oavsett vilket har du hamnat rätt. Jag gör alltid mitt yttersta för att lösa dina besvär. Flera gånger om året går jag utbildningar för att spetsa mina kunskaper ytterligare. Om jag saknar verktygen för att hjälpa just dig, har jag någon i mitt nätverk som kan. Läs gärna vidare om grundpelarna i min verksamhet.

Jörgen Johnsson, hos mig i Landskrona kan du få terapi eller njuta av yoga.

Medicinsk massageterapi

Medicinsk massageterapi är ett alternativ till andra manuella behandlingsformer, såsom naprapati och kiropraktik. Som namnet antyder används ofta massage som ett verktyg. Några andra verktyg är neuromuskulära tekniker, stretching, mjukdelsmobilisering, träningsterapi (MTT), medicinsk laserterapi, tejpning, Dry needling, etcetera. Alla tekniker syftar till att minska smärta samt återfå nedsatt funktion i rörelseapparaten.

KBT – Kognitiv beteendeterapi

Kognitiv beteendeterapi (KBT), är en behandlingsmetod som lyder under psykoterapin. I terapin arbetar patient och terapeut tillsammans med de tankar, känslor och handlingsmönster som gör att du mår dåligt. KBT är en av de behandlingsmetoder som har starkast vetenskapligt stöd vid psykisk ohälsa. Du kan få hjälp med en rad olika besvär, exempelvis stress, ångest, smärta, depression, tvång, fobier, emotionellt ätande.

Terapeutisk yoga

Terapeutisk yoga är ett fantastiskt verktyg för att få en smidig, avslappnad och stark kropp samt ett sinne i harmoni. För drygt 10-15 år sedan var yoga mystiskt och udda. Idag har hela världen insett hur kraftfullt yoga och meditation/mindfulness är. Till och med elitidrottare använder dessa tekniker för att prestera på topp. Nu finns det även forskning som visar att mindfulness kan läka de hjärnskador som för mycket stress orsakar. Jag arbetar med accepterande yoga, vilket innebär att du duger precis som du är. Det sista du behöver är mer prestige i ditt dagliga liv.

Träning som terapi (MTT)

Individuellt och noga doserad träningsterapi kan göra mycket bra för både kropp och sinne. Jag använder träning på flera plan, exempelvis smärtlindring, styrka och stabilitet. I nästan alla fall, bygger de övningar som jag rekommenderar till just dig, på en ortopedisk undersökning. Där bedömer jag bland annat styrka, rörlighet, muskelkoordination och smärtnivå. Dessutom doseras övningarna för att passa just din kropp och ditt syfte. Den bästa träningen är dock den som blir av.

Information och kommunikation

Din smärta kan bli mindre om du bättre förstår och får kunskap ditt smärttillstånd. Kommunikation och information har alltså en smärtlindrande effekt. Vetenskapliga studier ger stöd för detta. Därför är information och kommunikation en del i mina behandlingar.

Jörgen Johnsson på LinkedIn

Jag bygger gärna ut mitt nätverk. Du hittar mig bland annat på LinkedIn. Välkommen att skapa kontakt där.

FÖLJ MIG    

Beställ presentkort online

Vill du ge bort en present, men vet inte vad du ska köpa? Att få ett presentkort är alltid lika uppskattat. Beställ presentkortet här och få det skickat till dig tillsammans med fakturan. Det kommer med vändande post.

Gå med i nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och nyheter 1-2 gånger per månad. Din e-post lämnas inte ut till andra.


Vill du bli kontaktad?

Tveka inte att be om kontakt. Jag hör av mig inom 24 timmar (ej helgdag). Varmt välkommen!