Tid för kontakt :
Mån-Fre: 08.00-17.00
Telefonnummer :
0739-901771
E-post :

Massage i Landskrona – lindra din smärta

Medicinsk massageterapi – din hjälp mot smärta

Medicinsk massageterapeut är en av flera yrkesgrupper som arbetar med skador och funktionsstörningar i rörelseapparaten. Förr var skillnaden mellan yrkesgrupperna större, men på senare år har de närmat sig varandra allt mer. I många fall skiljer det sig mer hur enskilda terapeuter arbetar än mellan yrkesgrupperna i sig. Andra yrkesgrupper som arbetar med funktionsstörningar i rörelseapparaten är fysioterapeuter (sjukgymnaster), naprapater, kiropraktorer, massörer och osteopater. Att välja rätt terapeut kan vara svårt. Terapeutens inriktning, personkemi mellan terapeut och patient, samt rekommendation är ofta mer avgörande än titeln i sig.

Vad gör en medicinsk massageterapeut?

Mitt huvudsakliga mål är att återställa kroppens funktion genom ta bort smärta, värk och stelhet som uppstår när funktionen i rörelseapparaten blir nedsatt. Därefter är min vision, genom rådgivning, att du som patient på egen hand ska kunna bevara kroppens (nya) goda funktion. I vissa fall går inte detta, utan då blir syftet i stället symtomlindrande behandling. Med hjälp av inledande samtal och ortopedisk undersökning försöker vi tillsammans komma fram till vad som orsakat dina besvär, samt vilken kroppsfunktion som är nedsatt i just ditt fall. Därefter sker lämplig behandling alternativt remiss till annan vårdgivare.

Hur går behandlingen till?

Jag arbetar främst med händerna och använder mig av ett flertal manuella behandlingstekniker. Grunden för behandlingarna utgår från kunskaper i anatomi, fysiologi, medicin, kinesiologi och patologi. Ofta kombineras inledande massage med neuromuskulära tekniker. Andra hjälpmedel är medicinsk laser, dry needling, tejpning och medicinsk träningsterapi. För ett hållbart och långsiktigt resultat kan även kognitiv beteendeterapi (KBT) användas, exempelvis vid besvär som är relaterade till stress eller oro.

Behandlingstekniker

 • Massage använder jag på nästan alla patienter i problemområdet. Mitt syfte med att använda massage är generell avslappning, ökad cirkulation, smärtlindring, att minska på muskelspänningar samt töjning av muskler och bindväv. Massagegreppen går att variera för att passa de flesta patienter och besvär.
 • Mitt mest använda verktyg är Neuromuskulära tekniker. De tekniker jag använder är Muscle Energy Technique (MET), Post Isometric Relaxation (PIR), Proprioceptiv Neuromuskulär Facilitering (PNF) samt Positional Release Technique (PRT) beroende på patient och besvär. Fördelen med dessa tekniker är att jag påverkar både musklerna och nervsystemet som styr musklerna. Syftet med neuromuskulära tekniker är att uppnå avspänning i en muskel eller muskelgrupp, både på ytlig och djup nivå. Och på så vis uppnå en normaliserad rörlighet i en led. Teknikerna är smärtfria och medför minimala risker (biverkningar) för patienten.
 • Vid Dry-needling används sterila akupunkturnålar av engångstyp. Nålarna sätts i muskulaturen där det finns smärt- eller spänningstillstånd. En ypperlig indikation för nålbehandling är triggerpunkter med eller utan utstrålande smärta. Övergående reaktioner efter behandling kan vara: ömhet i området, rodnad, svullnad, blåmärke, tyngdkänsla. Även om det finns likheter med akupunktur är det två helt olika filosofier bakom. Dry needling är en västerländsk skolmedicinsk behandlingsmetod, medan akupunktur härstammar från kinesisk medicin.
 • Vad händer sedan?

  Om behov finns följs behandlingarna upp med individuellt anpassade hemövningar (ergonomi, träning, stretching, avslappning) och andra råd som kan hjälpa dig i ditt tillfrisknande och för att förebygga nya besvär.

  9 konkreta saker som du kan få hjälp med

  Några exempel på besvär som du kan få hjälp med är: stelhet eller värk i rygg, nacke, axlar, musarm, tennisarmbåge, ryggskott, ischias-besvär (muskulärt), ryggont, spänningshuvudvärk, nackspärr, axelbesvär.

  FÖLJ MIG    

  Beställ presentkort online

  Vill du ge bort en present, men vet inte vad du ska köpa? Att få ett presentkort är alltid lika uppskattat. Beställ presentkortet här och få det skickat till dig tillsammans med fakturan. Det kommer med vändande post.

  Gå med i nyhetsbrev

  Få tips, erbjudanden och nyheter 1-2 gånger per månad. Din e-post lämnas inte ut till andra.


  Vill du bli kontaktad?

  Tveka inte att be om kontakt. Jag hör av mig inom 24 timmar (ej helgdag). Varmt välkommen!