Tid för kontakt :
Mån-Fre: 08.00-17.00
Telefonnummer :
0739-901771
E-post :

Massageterapeut – din hjälp vid smärta

Lider du av värk eller smärta från muskler och leder?

Då kan du förmodligen få hjälp hos mig. Under årens lopp har jag med medicinsk massageterapi hjälpt tusentals personer till ett mer smärtfritt liv. Mitt motto är säker, effektiv och adekvat behandling.

En vanlig missuppfattning är att massageterapeuter enbart ger massage. Så är det självfallet inte. Vi är en av flera yrkesgrupper som arbetar med skador och funktionsstörningar i rörelseapparaten.

Förr var skillnaden mellan yrkesgrupperna större, men på senare år har de närmat sig varandra allt mer. I många fall skiljer det sig mer hur enskilda terapeuter arbetar än mellan yrkesgrupperna i sig. Terapeutens inriktning, personkemi mellan terapeut och patient, samt rekommendation är ofta mer avgörande än titeln. Andra yrkesgrupper som arbetar med funktionsstörningar i rörelseapparaten är fysioterapeuter (fd sjukgymnaster), naprapater, kiropraktorer och osteopater.


Boka massageterapi online »

 

Vilka besvär kan du få hjälp med?

En svår fråga att ge ett svar på eftersom jag hjälper mina patienter med många många olika besvär. Risken är att listan blir alldeles för lång. Därför ger jag exempel på några vanliga besvär som patienter söker för:

 • – Tennis- och golfarmbåge
 • 
– Hälsporre
 • 
– Nacksmärta och stelhet i nacken

 • – Besvär från skuldror och bröstrygg

 • – Stelhet och smärta från höfter
 • 
– Nackspärr och ryggskott
 • 
– Ländryggsmärta med eller utan ischias
 • 
– Spänningshuvudvärk
 • 
– Axelbesvär

 • – Idrottsskador.

 • – Triggerpunkter.
 • 
– Musarm
 • 
– Och mycket mer.

Vad kostar massageterapi?

Jag erbjuder två behandlingsalternativ:

 • – Första besöket kostar 650 kronor (45-60 min).
 • – Återbesök kostar 590 kronor (30-45 min).

Efter första besöket kan andra kortare alternativ för återbesök vara aktuella.

Du kan betala med de flesta betalkort, samt Swish och faktura. Ej kontant betalning.

Var ligger din mottagning?

Jag är diplomerad medicinsk massageterapeut enligt (Branschrådet Svensk Massage) och finns i centrala Landskrona. Därefter har jag gått och går högre utbildningar regelbundet.

Du hittar mig på adressen:

Stora Norregatan 22 i Landskrona.

Boka massageterapi online »

 

Ett besök hos massageterapeut i Landskrona hjälper mot värk och smärta.

 

Hur arbetar jag som medicinsk massageterapeut?

Mitt huvudsakliga mål är att återställa och förbättra kroppens funktion, oavsett om problemet sitter i muskler, leder, bindväv eller ligament. Detta sker genom att behandla smärta, värk, muskelsvaghet och stelhet som uppstår när funktionen i din kropp blir nedsatt. Till min hjälp har jag en rad olika behandlingstekniker som kompletteras med rådgivning och hemövningar. Utgångspunkten är dock alltid en noggrann undersökning.

Därefter är min vision, genom rådgivning, att du som patient på egen hand ska kunna bevara kroppens (nya) goda funktion. I vissa fall går inte detta, utan då blir syftet i stället regelbunden symtomlindrande behandling utifrån dina behov. Eller remiss till vården.

Osäker? Kontakta mig för mer info »

 

Hur går ett besök till?

Ett besök hos mig som massageterapeut är ofta upplagt på följande sätt:

Anamnes, ett samtal för att reda ut om du har skador, sjukdomar, medicinering som kan påverkas av massageterapin. Vi ringar även in dina besvär, hur de uppkommit samt hur de yttrar sig. Om du exempelvis varit på röntgen diskuterar vi även resultatet av denna.

En noggrann undersökning som lägger grunden för en effektiv, säker och framgångsrik behandling. Exempelvis gör jag tester för rörlighet, muskelfunktion, ledfunktion, nervfunktion samt specifika tester. Även palpation är en del av undersökningen.

Vi kommer tillsammans överens om ett realistiskt mål med behandlingen och en grovhuggen behandlingsplan.

Individuellt anpassad massageterapi för att uppnå vårt uppsatta mål. Behandlingen läggs upp utifrån resultatet från genomförd undersökning samt i samråd med dig som patient. Även min erfarenhet från liknande besvär hos andra patienter avgör vilka behandlingstekniker jag väljer att använda.

Återtester för att mäta resultatet av behandlingen. Jag testar av behandlade kroppsdelar med mina återtester. Dessa ger en indikation hur väl vi ringat in problemområdet samt är till hjälp vid kommande behandlingar.

I många fall genomgång av hemövningar, ofta för både rörlighet och styrka.

Behandlingstekniker för ett lyckats resultat

Verktygslådan är stor. Den innehåller bland annat:

Individuellt anpassad massage, pressur, mjukdelsmobilisering, dry needling (IMS), medicinsk laser (LLLT), tejpning, olika typer av neuromuskulära tekniker, medicinsk träningsterapi (MTT). I vissa fall kan Kognitiv beteendeterapi (KBT) vara till hjälp för ett långsiktigt resultat. Exempelvis vid besvär som är relaterade till stress, ångest eller oro.

 

Vanliga frågor och svar

Här får du svar på några vanliga frågor:

Vad innebär massageterapeut?
I de flesta fall har en massageterapeut längre utbildning än en massör. En definition kan vara att massören arbetar mestadels med förebyggande och friskvårdande behandling. Medan massageterapeuten kan utföra ortopedisk medicinsk undersökning och har en större verktygslåda med behandlingstekniker. En duktig massageterapeut arbetar delvis på ett liknande sätt som en naprapat eller sjukgymnast vid behandling av besvär från rörelseapparaten. För egen del går jag regelbundet vidareutbildningar som hålls av exempelvis sjukgymnaster och läkare.

Fick du inte svar? Kontakta mig »

FÖLJ MIG    

Beställ presentkort online

Vill du ge bort en present, men vet inte vad du ska köpa? Att få ett presentkort är alltid lika uppskattat. Beställ presentkortet här och få det skickat till dig tillsammans med fakturan. Det kommer med vändande post.

Gå med i nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och nyheter 1-2 gånger per månad. Din e-post lämnas inte ut till andra.


Vill du bli kontaktad?

Tveka inte att be om kontakt. Jag hör av mig inom 24 timmar (ej helgdag). Varmt välkommen!