Tid för kontakt :
Mån-Fre: 08.00-17.00
Telefonnummer :
0739-901771
E-post :

Massage i Landskrona utifrån dina behov

Massage anpassad efter dina behov

Mycket av den massage som erbjuds i Sverige utgår från Svensk klassisk massage. Olika varianter av massage är till stor del en anpassning av den klassiska massagen. Exempel på anpassningar är val av grepp, hastighet, tryck, riktning samt val av olja. Förutom traditionell klassisk massage erbjuder jag i huvudsak två anpassningar. Min goda kunskap inom anatomi och medicin gör att jag även kan kombinera olika massagetekniker för att tillgodose just dina behov.

Idrottsmassage

Idrottsmassage är mer en filosofi än en egen behandlingsmetod. De massagegrepp som finns inom svensk klassisk massage används även av idrottsmassörer. Ofta utförs greppen i ett snabbare tempo vid idrottsmassage för att få igång cirkulationen i muskeln. Kort kan man säga att idrottsmassage är massage som utförs på elitidrottare eller motionärer. Det finns inga riktigt tydliga vetenskapliga belägg (studier visar olika resultat) för att idrottsmassage eller massage kan minska träningsvärk, förbättra återhämtningen eller öka prestationsförmågan. Däremot kan man uppnå avslappning och viss töjningseffekt i behandlad muskel.

När används idrottsmassage då?

Säkert är att en mjuk och elastisk muskel som har sin fulla rörelselängd gör ett bättre jobb. Som motionär eller idrottare kan du med hjälp av idrottsmassage hålla dina muskler i form. Jag använder även idrottsmassage i mina övriga massageterapetiska behandlingar.

Undersökning och rådgivning

Vid idrotts- och motionsrelaterade besvär är det viktigt att inleda med en noggrann undersökning. Först därefter genomför jag behandling. Jag kan hjälpa dig med rådgivning inom träning för att du ska få ut maximalt av din träning och undvika skador och överbelasting. Inom min verksamhet har jag regelbundet kontakt med elitidrottare, bland annat inom fotboll, tennis och golf.

Smärtlindrande massage

Smärtlindrande massage är en anpassad variant av massage som är särskilt lämplig till patienter som lider av långvarigt smärtsyndom (Fibromyalgi, Kroniskt trötthetssyndrom, Restless Leg Syndrom och i vissa fall Adiposis Dolorosa) eller för patienter som är sköra (ex uttalad benskörhet). Massagen har fokus på beröring och avslappning, men trycket anpassas alltid individuellt efter varje patient. Den är även effektiv som avslappningsmassage för att lindra stressyndrom. Massagemetoden har olika benämningar beroende på vilken massör du besöker. Smärtlindrande massage, fibromassage© eller massage för personer med Fibromyalgi är några exempel på namn.

Hur kan smärtlindrande massage hjälpa dig?

Studier har visat att massage tillsammans med Myofascial release lindrar smärtan och ökar livskvaliteten hos personer med fibromyalgi. Detta är ett resultat som stämmer väl överens med mina egna erfarenheter från de patienter som får smärtlindrande massage hos mig. Det är värt att poängtera att massage inte kan bota fibromyalgi eller andra sjukdomar som finns i gruppen långvarigt smärtsyndrom, men massage och andra manuella behandlingstekniker kan ge positiva effekter på både smärtan och andra närliggande symtom som finns hos patienter med fibromyalgi.

FÖLJ MIG    

Beställ presentkort online

Vill du ge bort en present, men vet inte vad du ska köpa? Att få ett presentkort är alltid lika uppskattat. Beställ presentkortet här och få det skickat till dig tillsammans med fakturan. Det kommer med vändande post.

Gå med i nyhetsbrev

Få tips, erbjudanden och nyheter 1-2 gånger per månad. Din e-post lämnas inte ut till andra.


Vill du bli kontaktad?

Tveka inte att be om kontakt. Jag hör av mig inom 24 timmar (ej helgdag). Varmt välkommen!